• Favorilere Ekle
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
Sosyal sorumluluk ve duyarlılık için destek..
Çocuklarınızı uyuturken veya yemek yedirirken sanal alemden uzak tutun. Bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazların kontrolü siz de olsun.
Çocuklarınızın akıl sağlığı ve gelişimini düşünüyorsanız, bu çağrıyı dikkate alınız, çevrenizi bilgilendiriniz.
Atatürk Köşesi

Bayırlı İhtiyaç Karşılama Platfotmu

Bilgi

Derneğimiz 29 Ocak 1987 yılında kurulmuştur.
Bayırlı köyümüz üç mahalleden oluşmaktadır.
Bunlar; Ağcadam, Başmuhtar ve Haşkedir.

Sivas - İle Uzaklığı: 207km
Divriği - İlçeye Uzaklığı: 29km
Rakım: 1425m

Köy Muhtarı: Hasan Akkaya

Bayırlı Köyü Tanıtım

PELİT VE KUŞBURNU DİYARI BAYIRLI KÖYÜ
Bayırlı köyü Sivas ili, Divriği ilçesine bağlı 3 köyden oluşan bir muhtarlıktır. Başmuhtar ve Ağcadam mezraları ile birlikte Bayırlı (Haşke). Köy; Divriği merkez ilçeye 29, Sivas il merkezine 207 km uzaklıkta olup 1425 metre rakımlıdır. Köyümüzün yakın komşu köyleri : Bey köyü (Sevir), Arıkbaşı (Birestik), Karşı konak (Kahtık), Çakmakdüzü (Palha), köyümüz Malatya’nın ilçesi Arapgir’e 45 km, Keban barajına 100 km mesafededir. Aynı zamanda Arapgir yolu üzerinde olan köyümüz aslında bir uğrak yeri olarak gündeme gelebilecek potansiyeldedir. (Köyümüzden Eğerli tepesinin seyrine doyum olmuyor.) Köy nüfusu 2012 sayımına göre 39 kadın ve 49 erkek toplam 88 kişidir. Köyümüzün 1987 yılında kurulmuş İstanbul merkezli Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği faaliyetlerini sürdürmekte olup bu bağlamda diğer komşu köy dernekleri ve Divriği Kültür Derneği ile ilişkilerini de güncel tutma çabasını sürdürmektedir. Bayırlı köyü kuruluş tarihi oldukça eski olmasına rağmen bu konuda kesin bir tarih yoktur. Tahmini olarak 250 yıllık bir geçmişe sahip olan köyümüz 1950 yılından sonra büyük şehirlere ve yurt dışına (Almanya) göç vermeye başlamış bu göç 1975 yılından sonra hız kazanmıştır.

Derneğimiz Bay-Gen (Bayırlı Gençlik) olarak gençlik kolları faaliyetlerini sürdürmektedir. Futbol turnuvası, doğa gezileri  gibi birçok etkinlik düzenlemekte ve daha çeşitli organizasyonlar yapmak için çalışmaktadır. Gençlerimizin istek ve taleplerini dinleyeceği toplantılar düzenlereyen, genç kitleyi yaşatmaya ve ileriye taşımaya çalışan yönetim kurulu ve gençlik kolları yönetimine çalışmalrında başarılar ve teşekkürler.

Köyümüzün geçim kaynakları genelde hayvancılık ve kısmi olarak tarıma dayalıdır. Tahıl ekimi ağırlıktadır. Arpa ve buğdayın yanı sıra fiğ, mercimek ekimi yapılmaktadır. Köyümüz özellikle yaz aylarında canlılık kazanmaktadır. Çünkü yıllarca şehir hayatını yaşamış, geçimini sağlamış, çocuklarını yetiştirmiş ve emekli olmuş köylülerimiz köylerine yeni evler yaptırmış yaz aylarını çocukluklarının geçtiği bu topraklarda geçirmeyi tercih etmektedirler. Yaz aylarında nüfus yoğunluğu artmaktadır. Buna karşın kış aylarında köyde çok az kimse kalmaktadır.
Köyümüzün çeşitli sorunları olmakla birlikte en büyük sorunu su sorunudur. Öyle ki bu sorun yaz aylarında daha da çok hissedilmektedir. Bunun yanı sıra atık su (kanalizasyon) sorunu da bir sorun olarak köylülerimizin gündemine yerleşmiştir ve bu proje gerçekleşmiştir. Köyümüzün elzem olan sorunundan biri de ana yoldan köye ulaşımı sağlayacak yolun projesinin olmaması ve bu konuda da bir çözümün ortaya konmamasıdır. Köyümüzde bir okul binası olmakla birlikte faal değildir. En insani ihtiyaçlar olan; sağlık ocağı, cem evi, morg, bakkal, gibi hizmet verecek birimler bulunmamaktadır. Acil ihtiyaçların karşılanmasında güçlük çekilmektedir. Köylülerimiz ihtiyaçlarını Divriği’den gidermektedirler. Köyden ilçeye ulaşım sabah gidip akşam dönen minibüsle veya aracı olanların yardımları ile yapılabilmektedir.
Yine de tüm sorunları ile köy bizim köyümüzdür. Ve onu güzelleştirmek, yaşanır kılmak ata, dede, baba, toprağı bilip kıymet vermek bizim elimizdedir. Öyle ki tüm köylülerimizin mutlaka bir gün büyük şehirlerin yaşanır olmaktan, çekilmez olduktan sonra gidebileceği dünyada tek bir yer olduğu bilincinde olması gerektiği inancındayım. O yer de kendi ata, dede, baba toprağı olan kendi köyüdür.

Saygılarımızla,

Eyüp YILDIZHAN

Bayırlı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam9
Toplam Ziyaret66684
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Sağlıkta Erken Teşhis!
Bedeninizde hissettiğiniz rahatsızlıkları geç kalmadan muayene ettirin.
Ertelemeyin, umursayın!
Erken teşhis sağlığınız için önemli!