Dernek Başkanları ve Yönetim Kurulları Toplantısı

Divriği Kültür Derneği başkan ve yönetim kurulları ile Divriği köy dernek başkanları ve yönetim kurullarının katılımı ile kahvaltılı toplantımızı gerçekleştirdik.

26 MAYIS 2019 BAYIRLI KÖYÜ KAHVALTILI TOPLANTISI

Divriği Kültür Derneği başkan ve yöneticileri ile birlikte köy derneklerimizin başkan ve yöneticilerinin bir araya geldiği aylık kahvaltı toplantı buluşmasının 8.'si Bayırlı Köyü Derneğimizde 26 Mayıs tarihinde gerçekleşti. Toplantıya Divriği Kültür Derneği Başkanı Cafer Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri, Divriği Kültür Derneği Danışma Meclisi Başkanı Ahmet Korkmaz ve Başkanlık Kurulu Üyeleri, Arıkbaşı, Bayırlı, Bayırüstü, Çakmakdüzü, Erikli, Güllüce, İmirhan, İkizbaşak, Karakale, Karaman, Karşıkonak, Oğulbey, Ovacık, Özbağı, Uzunbağ, Yağbasan Derneklerimizin başkan ve temsilcileri katıldı. Bizleri misafir eden Bayırlı Köyü Dernek Yönetim Kuruluna, Kadın Kolları ve Gençlik Kuruluna misafirperverlikleri için tüm derneklerimiz adına teşekkür ediyoruz. Toplantı Bayırlı Dernek Başkanı Cihan Erdoğan'ın Hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Daha sonra kahvaltı kısmına geçirdi. Kahvaltı sonrasında Bayırlı köyü Dernek Başkanı Cihan Erdoğan kısa bir bilgilendirme yaptı. 9 Haziran'da yapacakları köy pikniğine misafirlerini davet etti. Sonrasında sözü Divriği Kültür Derneği Başkanı Cafer yıldıza verdi. Cafer Yıldız Divriği kültür Derneği'nin gündeminden bilgilendirmeler yaptı Divriği'ye yapmış oldukları Kooperatifi çalışması ile ilgili seyahat konusunda bilgiler verdi. Divriği'de üretimin olduğunu, insanların üretim yaptığını, fakat ürettiklerini değerlendirme satma konusunda sorunlar yaşadıklarını, Kooperatifin bu amaca hizmet edeceğini çok olumlu izlenimlerle döndüklerini, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök’ün de Kooperatifi çalışmasını benimsediğini ifade etti. Aynı zamanda Arapgir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgilendirmeler verdi. Divriği'nin öncelikle buğday ve türevleri olan bulgur yarma un, bal, tereyağı kuru kaymak bakliyat, meyve ve sebze kurusu, aromatik bitkiler ve dağ meyveleri gibi ürünlerde iddialı olduğunu ifade etti. Divriği pilavının 7 Temmuz'da Belgrat ormanları Fatih çeşmesinde yapılacağı bilgisini paylaştı. 29 Mayıs tarihinde İstanbul Barosu önünde Adalet nöbetine danışma Meclisi Üyeleri ile birlikte katılacaklarını ifade etti. 11 Mayıs'ta Almanya'da yapılan gece ile ilgili olarak bilgi paylaşımı yaptı. Aynı zamanda 30 Nisan tarihi itibariyle DERBİS’e üye girişini tamamladıklarını ve bilgileri güncel olmayan ve dernekle herhangi bir organik bağı olmayan 2 bine yakın üyeyi üyeliklerini düşürdüklerini 1.500 üye ile yola devam ettiklerini ifade etti. 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimleri ile ilgili Divriği’deki izlenimlerini de paylaştı. Bu çerçevede asıl olan şeyin insanların kendi bilincinde Yurttaşlık hakkını kullanma sorumluluğunu hissetmeleri olduğunu, İstanbul'a gelme konusunda Kendi programlarını kendilerinin yapmalarını ancak çok müşkül durumda olan yaşlı ve ekonomik durumu iyi olmayan insanların bir taşıma organizasyonuyla İstanbul'a getirilebileceğini ifade etti. Bu çerçevede köy derneklerinin ve köy muhtarlıklarının inisiyatif almalarını ve kendi köylerinde mikro çalışma yapmalarını ve İstanbul seçmeni olan hiçbir kimsenin köyde kalmaması yönünde çalışma yapmalarını talep etti. Sırasıyla söz alan köy dernek başkanları köylerinin su ve sulama sorunları, tarlaların ve ormanların yabancılara kullandırılması, tarlalarda ilaç kullanılarak toprağın zehirlenmesi gibi sorunlara temas ettiler. Hangi köyde hangi tür ürünün üretilebileceği ile ilgili araştırma yapılmasını talep ettiler. Kooperatifin iktisadi bir işletme olmasının yanı sıra birbirimize yakınlaşmamızda da katkı sağlayacağı ifade edildi. Köy Dernek merkezlerinin ürünlerinin satılması konusunda aktif olarak kullanılabileceği belirtildi. Hemen hemen tüm katılımcılar kendi köylerinde seçmen ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade ettiler. Ayrıca seçmenlerin İstanbul'a gelişinde son günlerin beklenmemesi en az bir hafta öncesinden gelinmesinin kolaylaştırıcı olacağını, son gün gelme konusunda çeşitli sorunlar yaşanabileceğini ifade edildi. Toplantı sonunda Bayırüstü Köyü Dernek Başkanı Ali Balkaya, eylül ayında yapılacak olan kahvaltıyı buluşmayı birkaç köy ile birlikte kendi vakıf merkezlerinde yapmayı önerdi. Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile tamamlandı.

Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704